Stretchy “Mozzarella”

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Blend cashewnødder, hvidløg, gærflager, citronsaft, tapioca, salt og lidt af vandet ved høj hastighed (vi bruger en minihakker). Massen skal blive helt jævn, så tilsæt vand efter behov, men ikke for meget, da det kan være svært at jævne ordenligt så.
  • I en lille gryde piskes massen og resten af vandet sammen, smag på den! Og tilføj evt. mere citron, salt, peber eller flere gærflager.
  • Tænd for høj varme og pisk jævnligt.
  • Osten vil hurtigt begynde at tykne og blive stretchy. Pisk videre indtil osten er så tyk at den hænger fast på piskeriset og minder om smeltet mozzarella.
  • Fordel osten i madpandekager for at lave oste pandekager, eller brug en teske til at fordele osten på en pizza i små kugler. ***
  • Osten kan opbevares i køleskabet. Dog sætter den sig mere, og kan derfor miste lidt af det flydende hvis den bruges på en pizza dagen efter.

Noter

* Usaltede, opblødte over natten i vand eller kogt i 10 min. Jo færre nødder, jo mere gennemsigtig bliver osten, så 2 dL er et godt minimums bud til 3 dL vand.
** Tapioca er et stivelse produkt som giver en stretchy dej eller ost ved opvarmning. Andet mel kan ikke bruges!