Ingredienser
- Teriyaki Nudler
- 150-200 g Fuldkornsnudler uden æg
- 2 spsk Stegeolie
- 4 spsk Soyasauce
- 2 spsk Balsamico
- 2 spsk Ahorn sirup
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk Tørret rosmarin
- 2 tsk Knust ingefær
- Peber, lemongrass, koriander, chili
- Sprødt Fyld
- Ca. 2 store gulerødder
- Ca. 2 små bok choy (eller andet sprødt salat eller kål)
- Evt. avokado, peberfrugt, sukkerærter, mango, hjertesalat eller lign.
- Anretning
- 12-15 ark Rispapir
- Sorte sesamfrø
- Lidt chilimayo
Fremgangsmåde
- Rul rispapiret stramt omkring fyldet en gang, og fold hver side ind over fyldet. Rul resten af rispapiret stramt omkring fyldet. *
- For Teriyaki Nudler
- Kog nudlerne efter anvisningen.
- Varm olien i en stor pande eller en wok gryde. Steg nudlerne ved høj varme i 3-5 minutter til de bliver sprøde.
- Mens nudlerne hygger sig, skæres gulerødder, bok choy og andet fyld ud i tynde strimler.
- Tilføj soyasauce, balsamico, sirup, hvidløg, rosmarin, og ingefær til gryden. Steg videre i et par minutter ved høj varme.
- Smag til med koriander, lemongrass, peber og chili. Tag nudlerne af varmen.
- Fyld en tærteform eller en stor tallerken med lidt koldt vand (eller hvad pakken med rispapir anbefaler). Lad 1 stykke rispapir ligge i vandet i ca. 30 sek til den bliver blød i kandten.
- Fordel arket forsigtigt på et fugtigt rent bord. Fordel lidt sprøde grøntsager og lidt nudel tæt på bunden af rispapiret. Der kan være meget fyld i!
- Lad forårsrullen ligge og tørre lidt på en tallerken, så de bliver klistrede og ikke længere våde. Giver ca. 12-15 styk.
- Server straks, eller gem i køleskabet et par dage.
- Anretning:
Noter
* Der er som regel billeder af fremgangsmåden bag på pakken.