Tun’Fri’ Salat på Kikærter

Ingredienser

  • 400 g Kikærter (kogte, klar til brug)
  • 2 stk Forårsløg
  • 2 tsk Sennep
  • 1 tsk Salt (efter smag)
  • Evt. 1-2 tsk miso paste
  • 1 dL Neutral soya yoghurt
  • Saften fra 1 lime
  • 1 tsk sød Paprika
  • Lidt peber
  • Evt. en lille dåse søde majs

Fremgangsmåde

  • Hak halvdelen af kikærterne groft med en minihakker - indtil der ikke er nogle hele kikærter tilbage. Overfør kikærterne til en medium-stor skål.
  • Blend resten af kikærterne, yoghurten og limesaften så jævnt som du kan - men ikke så jævnt som en hummus.
  • Smag til med paprika, salt og peber, og tilføj evt. majs.
  • Rør alle kikærterne, sennep og evt. miso godt sammen. Skær forårsløgene i tynde skiver og tilføj dem til kikærterne.
  • Pak "tun"salaten i to lige store beholdere, og gem dem i køleskabet i op til 5 dage.