Ingredienser
- 400 g Kikærter (kogte, klar til brug)
- 2 stk Forårsløg
- 2 tsk Sennep
- 1 tsk Salt (efter smag)
- Evt. 1-2 tsk miso paste
- 1 dL Neutral soya yoghurt
- Saften fra 1 lime
- 1 tsk sød Paprika
- Lidt peber
- Evt. en lille dåse søde majs
Fremgangsmåde
- Hak halvdelen af kikærterne groft med en minihakker - indtil der ikke er nogle hele kikærter tilbage. Overfør kikærterne til en medium-stor skål.
- Blend resten af kikærterne, yoghurten og limesaften så jævnt som du kan - men ikke så jævnt som en hummus.
- Smag til med paprika, salt og peber, og tilføj evt. majs.
- Rør alle kikærterne, sennep og evt. miso godt sammen. Skær forårsløgene i tynde skiver og tilføj dem til kikærterne.
- Pak "tun"salaten i to lige store beholdere, og gem dem i køleskabet i op til 5 dage.