Tynde Peanut-Banan Pandekager

Ingredienser

  • 1 stk Banan (meget moden)
  • 60 g Peanutbutter (eller anden nøddesmør)
  • 130 g Hvedemel
  • 3 spsk Dadelsukker (eller anden sukker, kan undlades)
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Bagepulver
  • 3 dL Vand
  • Rigelig smørbar til stegning

Fremgangsmåde

  • I en medium-stor skål moses bananen grundigt med en gaffel.
  • Placér skålen på en køkkenvægt og tilføj peanutbutter, hvedemel, sukker, vanilje og bagepulver.
  • Pisk gradvist vandet jævnt i skålen.
  • Varm en stor pande ved middel-høj varme. Jeg sætter temperaturen på niveau 7-8 ud af 9.
  • Det er vigtigt at panden er ordenligt varm inden du begynder at stege pandekagerne, så hav tålmodighed! Når du tror den er ved at være der, smeltes en lille smule smør på panden og en lille klat pandekage dej steges på panden. Hvis den hurtigt gennembages og får en ristet skorpe, men uden at brænde på, er panden klar.
  • Når panden er varm smeltes ca. 1/2 tsk plantesmør i midten af panden (gentag for hver pandekage). Fordel ca. 0,5 dL pandekagedej på panden, vent et øjeblik, og skub forsigtigt dejen rundt på panden med en stor ske. Dette giver en tynd og lækker pandekage.
  • Vend herefter pandekagen forsigtigt når den har fået en stegeskorpe rundt i kanten, og giv den yderligere 30-60 sekunder på den anden side til den er lækker og sprød.
  • Gem pandekagerne under et stykke sølvpapir mens du steger resten, så de ikke bliver kolde. Giver ca. 10 stk alt efter hvor store du laver dem.
  • Server straks!
Skriv din kommentar

Din kommentar skal godkendes før den bliver synlig