Ingredienser
- Ca. 0,5 L stegeolie
- Dejen
- 2 dL lunkent Vand
- 2 tsk Tørgær
- 0,5 dL Sukker
- 1 tsk Salt
- 1 stk moden Banan
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Kanel
- 6 dL Hvedemel (plus lidt til ældning)
- Vanilje "Fløde"Creme
- 1 pakke Alpro Piskbar Soya Cuisine
- Saften fra 1/2 citron (evt. mere efter smag)
- 50 g Naturli' Smørbar blok (ved stuetemperatur) *
- 3-4 tsk Vaniljesukker (efter smag)
- Lime Glasur
- Saften fra 2 stk lime
- Ca. 3 dL Flormelis
- Lidt gul frugtfarve
- Pynt
- 2 stk Appelsiner
- Friske jordbær
- Evt. helt almindelig kagecreme lavet på plantemælk (brug 3 dL plantemælk pr. brev)
Fremgangsmåde
- For Dejen:
- Rør sukker, salt og tørgær ud i vandet i en stor skål. Lad det stå et øjeblik.
- I mellemtiden moses bananen i en lille skål med en gaffel.
- Pisk herefter banan, bagepulver og kanel i skålen.
- Lad dejen hæve et lunt sted, under et viskestykke, i en times tid.
- For Vanilje "Fløde" Cremen:
- Pisk så Alpro Piskbar og citronsaft helt stift. Det tager et minut eller to.
- Mos smøret lidt ud i cremen og pisk herefter det hele helt jævn.
- Smag til med vanilje og evt. mere citronsaft. Gem cremen i køleskabet indtil servering (vigtigt).
- For Lime Glasuren:
- Rør frugtfarve og limesaft sammen med rigeligt flormelis til en meget tyk glasur.
- Tilberedning:
- Varm olien i en mellemstor gryde ved middel-høj varme (jeg bruger trin 6 ud af 9). Hav tålmodighed! Den må ikke koge, eller være for varm, men skal syde lidt når du putter en klat dej deri, og ikke brænde dejen på.
- Del dejen op i 10 lige store stykker. Eller færre hvis du ønsker flere mindre vandbakkelser.
- Fordel lidt mel på hænderne og form et stykke af dejen som en doughnut, og placer den i olien. Lad den stege ca. 1-2 minutter på hver side til den er lækker brun og sprød. Steg så mange af gangen som der er plads til i gryden. **
- Lad de færdige vandbakkelser dryppe af på et par stykker køkkenrulle mens de køler lidt ned.
- Anretning:
- Halver hver vandbakkelse med en brødkniv. Med en teske eller fingerne graves det meste af bolle-fyldet forsigtigt ud fra både under- og overbollen (vigtigt!)
- Pynt overbollen med Lime glasur og små stykker af frisk appelsin.
- Fordel hulrummet i underbollen med fx skiver af friske jordbær, mere appelsin eller bare almindelig kagecreme.
- Tilføj vanilje "fløde"cremen og luk forsigtigt med overbollen.
- Server straks, eller gem i køleskabet. De er også gode dagen efter!
Noter
* Det er vigtigt at det er den som hedder smørbar BLOK.
** Det er vigtigt at der laves et hul i midten af bollen (lige som en doughnut), ellers bliver de ikke gennembagt.