Vandbakkelser med Appelsin

Ingredienser

  • Ca. 0,5 L stegeolie
  • Dejen
  • 2 dL lunkent Vand
  • 2 tsk Tørgær
  • 0,5 dL Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 1 stk moden Banan
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Kanel
  • 6 dL Hvedemel (plus lidt til ældning)
  • Vanilje "Fløde"Creme
  • 1 pakke Alpro Piskbar Soya Cuisine
  • Saften fra 1/2 citron (evt. mere efter smag)
  • 50 g Naturli' Smørbar blok (ved stuetemperatur) *
  • 3-4 tsk Vaniljesukker (efter smag)
  • Lime Glasur
  • Saften fra 2 stk lime
  • Ca. 3 dL Flormelis
  • Lidt gul frugtfarve
  • Pynt
  • 2 stk Appelsiner
  • Friske jordbær
  • Evt. helt almindelig kagecreme lavet på plantemælk (brug 3 dL plantemælk pr. brev)

Fremgangsmåde

  • For Dejen:
  • Rør sukker, salt og tørgær ud i vandet i en stor skål. Lad det stå et øjeblik.
  • I mellemtiden moses bananen i en lille skål med en gaffel.
  • Pisk herefter banan, bagepulver og kanel i skålen.
  • Lad dejen hæve et lunt sted, under et viskestykke, i en times tid.
  • For Vanilje "Fløde" Cremen:
  • Pisk så Alpro Piskbar og citronsaft helt stift. Det tager et minut eller to.
  • Mos smøret lidt ud i cremen og pisk herefter det hele helt jævn.
  • Smag til med vanilje og evt. mere citronsaft. Gem cremen i køleskabet indtil servering (vigtigt).
  • For Lime Glasuren:
  • Rør frugtfarve og limesaft sammen med rigeligt flormelis til en meget tyk glasur.
  • Tilberedning:
  • Varm olien i en mellemstor gryde ved middel-høj varme (jeg bruger trin 6 ud af 9). Hav tålmodighed! Den må ikke koge, eller være for varm, men skal syde lidt når du putter en klat dej deri, og ikke brænde dejen på.
  • Del dejen op i 10 lige store stykker. Eller færre hvis du ønsker flere mindre vandbakkelser.
  • Fordel lidt mel på hænderne og form et stykke af dejen som en doughnut, og placer den i olien. Lad den stege ca. 1-2 minutter på hver side til den er lækker brun og sprød. Steg så mange af gangen som der er plads til i gryden. **
  • Lad de færdige vandbakkelser dryppe af på et par stykker køkkenrulle mens de køler lidt ned.
  • Anretning:
  • Halver hver vandbakkelse med en brødkniv. Med en teske eller fingerne graves det meste af bolle-fyldet forsigtigt ud fra både under- og overbollen (vigtigt!)
  • Pynt overbollen med Lime glasur og små stykker af frisk appelsin.
  • Fordel hulrummet i underbollen med fx skiver af friske jordbær, mere appelsin eller bare almindelig kagecreme.
  • Tilføj vanilje "fløde"cremen og luk forsigtigt med overbollen.
  • Server straks, eller gem i køleskabet. De er også gode dagen efter!

Noter

* Det er vigtigt at det er den som hedder smørbar BLOK.

** Det er vigtigt at der laves et hul i midten af bollen (lige som en doughnut), ellers bliver de ikke gennembagt.