Vandbakkelser med Hindbær

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • For Dejen:
  • Rør sukker, salt og tørgær ud i vandet i en stor skål. Lad det stå et øjeblik.
  • I mellemtiden moses bananen i en lille skål med en gaffel.
  • Pisk herefter banan, bagepulver og kanel i skålen.
  • Pisk alt melet i skålen lidt af gangen. Brug en stor træske til sidst. Æld herefter dejen helt jævn på et mel-drysset bord. Dejen skal klistre men ikke sidde fast på bordet.
  • Lad dejen hæve et lunt sted, under et viskestykke, i en times tid.
  • For Hindbær "Fløde"cremen:
  • Pisk Alpro Piskbar og citronsaft helt stift. Det tager et minut eller to.
  • Mos smøret lidt ud i cremen og pisk herefter det hele helt jævn.
  • Mos de friske hindbær i en lille skål. Bruger du dem fra frost, lunes de i 30 sek i mikrobølgeovnen før de moses.
  • Rør hindbær i cremen og smag til med vaniljesukker. Gem cremen i køleskabet indtil servering (vigtigt).
  • For Jordbær Glasuren:
  • Rør flormelis, frugtfarve og jordbær essens sammen med lidt vand til en meget tyk glasur. Smag på den! Og tilføj evt. mere jordbær essens.
  • Tilberedning:
  • Varm olien i en mellemstor gryde ved middel-høj varme (jeg bruger trin 6 ud af 9). Hav tålmodighed! Den må ikke koge, eller være for varm, men skal syde lidt når du putter en klat dej deri, og ikke brænde dejen på.
  • Del dejen op i 10 lige store stykker. Eller færre hvis du ønsker flere mindre vandbakkelser.
  • Fordel lidt mel på hænderne og form et stykke af dejen som en doughnut, og placer den i olien. Lad den stege ca. 1-2 minutter på hver side til den er lækker brun og sprød. Steg så mange af gangen som der er plads til i gryden. ***
  • Lad de færdige vandbakkelser dryppe af på et par stykker køkkenrulle mens de køler lidt ned.
  • Anretning:
  • Halver hver vandbakkelse med en brødkniv. Med en teske eller fingerne graves det meste af fyldet forsigtigt ud fra både under- og overbollen (vigtigt!)
  • Pynt overbollen med jordbær glasur og friske jordbær eller hindbær.
  • Fordel almindelig kagecremen og/eller friske bær i hulrummet af underbollen.
  • Tilføj hindbær "fløde"cremen og luk forsigtigt med overbollen øverst.
  • Server straks, eller dem gem i køleskabet. De er også gode dagen efter!

Noter

* Det er vigtigt at det er den som hedder smørbar BLOK.

** Bolsjehuset har en vegansk rødefrugtfarve og et hav af smagsaromaer (de er alle veganske) som kan pimpe en hver creme eller glasur op! De kan begge undlades for en hvid almindelig glasur.

*** Det er vigtigt at der laves et hul i midten af bollen (lige som en doughnut), ellers bliver de ikke gennembagt.